Dagje dive 4 life

04 Okt 2022

Op 4 oktober stond een dagje Zeeland gepland, maar weinig deelnemers en buiten regende het fors en het kwik begon te zakken. Huiverend en denkend aan de koude parkeerplaatsen bedacht ik (Anneke S.) me dat ik eigenlijk helemaal geen zin had in die kou. Het plan rees om een warme indoor locatie te bezoeken. Buddy Nico was gelijk enthousiast. Het leek ons leuk om eens iets nieuws te gaan bekijken voor eventuele andere jaren. Zo gezegd zo gedaan.

Boeken en vooruitbetalen op de website gaat vrij eenvoudig, Als je 5 dagen vooraf boekt krijg je 5 euro korting, dus voor 37 euro kan je dan 4 uur duiken zoveel als je wilt. Gezondheidsverklaring moet gemaakt en je brevetten moet je laten zien op locatie. Voor Nico was dit een uitgelezen kans om zijn spullen voor Egypte uit te testen. Om half 10 zijn we vertrokken vanaf een carpoolplaats in Duiven en na een voorspoedige reis zonder oponthoud waren we in Siegburg, freizeit bad Oktopus.

Na een korte en heldere uitleg zijn we ons gaan omkleden voor de eerste duik. De faciliteiten blijken prima: voldoende ruimte voor al je spullen, bankjes om je set op te bouwen, prima dus. De eerste duik kon beginnen. Het is een groot rond bassin met ringen aan de randen op verschillende dieptes, dus een uitstekend opleidingsbad, waar dit door andere duikers ook voor werd gebruikt. Tussendoor komt er af en toe een freediver langs je opschieten, voor dit doel hangen 3 touwen tot op verschillende dieptes.
Zolang je bij die touwen wegblijft hebben we geen last van elkaar.

Het water is warm en helder, heerlijk. Onder water is de illusie gewekt van een verzonken Romeins stadsdeel, met zuilen, dakjes, beelden, een grot en een aantal uitdagingen om doorheen te manoeuvreren.

Gelukkig hadden we brood bij ons. Er is een koffieautomaat ( muntgeld) en water, je moet wel zelf je drinkbeker meenemen, dat is hun bijdrage aan afvalvermindering. Dat wisten we niet, maar gelukkig moest Nico(in zijn duikpak) toch nog naar de auto om zijn brood te halen, daar hadden we allebei een drinkbeker in liggen. Wat de omwonenden hebben gedacht van een man in duikpak op straat hebben we aan onze fantasie overgelaten...

Na de broodjes hebben we nog twee duikjes gemaakt en een poosje geoefend met de decoballon oplaten. Toen zat het er alweer op: de tijd vliegt altijd met dit soort activiteiten. Na het aankleden hebben we op een paar honderd meter van het duikcentrum prima gegeten bij een Vietnamees restaurant en met een gevulde buik zijn we na de spits weer rustig naar huis gereden.

Het was een leuke dag! Het bad leent zich vooral voor mensen die vaardigheden willen oefenen, maar ook voor een paar fun duikjes is het een leuk dagje uit.

Meer informatie https://www.dive4life.de/

<< Ongevallen simulatie 2022Heerlijk Merou avondje met Sintborrel >>