Dagje bootduiken op de Vinkeveense plassen

09 Jul 2023

Op zondag 09 juli stond een dagje Vinkeveen op onze clubplanning.

Nu eens niet op een oude vertrouwde plek Zandeiland 4, maar een dagje bootduiken onder de hoede van de mensen van Scuba Academie.

Na een wekker die voor een zondag veel te vroeg af ging vertrok iedereen vol goede zin naar Vinkeveen.

Na het lossen van de auto’s, deze even ergens anders parkeren, en de spullen klaar leggen, was het tijd voor een informatierondje door Cees en een bakje koffie. Want zonder koffie, geen duik.

Rond 10 uur gingen we met het gezelschap aan boord om richting onze eerste duikstek te gaan.

   

Het doel was de Snoekentuin bij Zandeiland 8, maar vanwege drukte werd het Zandeiland 9.

Hier lagen een aantal wrakjes, maar je kon ook kiezen voor een route langs veenbollen, met allerlei klein leven in de holen.

Na een uurtje onder water en alle neuzen weer geteld keerden we weer terug op de basis voor een lekker broodje en kopje soep om weer aan te sterken. Ondertussen werden de weerapps gecontroleerd want er zou in de middag flinke regen en onweer over komen.

Gelukkig duurde dat nog lang genoeg om een 2de duik te kunnen maken. Deze hebben we gemaakt bij Zandeiland 8-Zuid. Een aantal leden kozen voor een tocht richting snoekentuin en andere gingen langs een aantal wrakjes die tussen de 5 en 10 meter lagen. Daarbij is er door de 1 meer vis gezien dan de ander. Helaas was het water deze dag niet zo helder als we kennen van Vinkeveen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na duik nummer 2 keerden we snel weer terug naar de haven om de spullen af te breken en op te ruimen.

En net toen we klaar zaten voor een drankje en de lekkere BBQ, barste het noodweer los. Gelukkig was het van korte duur en zijn de meeste duikers natter geworden onder water dan boven water.

Na een lekker hapje gegeten te hebben op een leuk plekje bij de haven keerde iedereen moe maar voldaan weer terug naar huis.

Zo’n dag  met de boot het water op beviel erg goed en is zeker voor herhaling vatbaar.


Fotoalbum

<< De vloer is lava (!) in de grote koppelEen dagje duiken aan de Geffense plas >>