Zeeland 2023

10 Sep 2023

Een zonovergoten weekend, duiken, barbequen en gezellig met de club op stap. Hét hoogtepunt van het duikjaar, als je het mij vraagt. Daarom ga ik al 37 jaar elk jaar begin september richting Zeeland met Merou! Ook deze editie stelde niet teleur.

Dat zonovergoten, dat was wel weer even geleden (ik kan me niet herinneren dat het ooit zo warm was op Zeelandweekend...), maar wat een genot! Op vrijdagavond verzamelden zich steeds meer clubleden in Burgh-Haamstede alwaar we ook dit jaar weer verbleven. De locale supermarkt werd nog even bezocht voor een maaltijd en ook de italiaan om de hoek mocht een ploegje hongerige Merou-leden ontvangen! De nachtduik was vertrouwd: lekker plonsen bij Dreischor Gemaal/het Frans Kok Rif. Daarna nog even lekker wat drinken aan de bar in het gehuurde verblijf. Of nou ja, 'even'...

Als dan om strak 08:00 's ochtends de potten-en-pannenparade door de gang gaat om het ontbijt aan te kondigen is dat voor sommigen best snel na het naar bed gaan... De duik bij het Koepeltje gaat heel gemoedelijk, mits je natuurlijk de stek uberhaupt kan vinden. Als ook dat gelukt is gaat Merou te water. Een enkeling komt niet onderwater (we noemen geen namen), de rest heeft een relaxed maar enigszins troebel duikje. Gelukkig is er toch genoeg te zien.

De middagduik bij de Nieuwe Kerkeweg in Den Osse is ook op bekend terrein. De friet vooraf is al even vertrouwd en het zicht is hier iets beter dan in de ochtend. De zon is allom aanwezig dus je doet er goed aan je factor-100 (duikpak, 7mm) aan te doen, goed te smeren of in de schaduw te verblijven. En dat half september hè...

Zaterdagavond zou zaterdagavond niet zijn zonder Barbeque. En de barbeque is niet compleet zonder BBQ-chef Frans. Hij had zich dit jaar ten doel gesteld niet alleen de BBQ te bemannen, maar was ook al de gehele dag druk om de bijgerechten te bereiden. En hoe! Een heerlijk buffet én prima gerechten van de BBQ maakten ook deze avond compleet. De bar mocht ook niet klagen over opkomst, al ging het licht opvallend eerder uit dan de avond ervoor.

Zondag begon zoals gebruikelijk: pannen-parade, ontbijt, alvast een beetje opruimen en dan op naar duik nummer 4! Het merendeel bezocht de Haven van Den Osse voor een duik in ondiep maar (soort van) helder water, een deel was alvast richting strandje en nog een laatste deel ging op voor een stroomduik bij Plompetoren. Na de duik werd nog getafeld bij de locale horeca. Daarna was het toch echt tijd om de laatste spullen op te halen in Burgh-Haamstede en vertrok Merou huiswaarts. Het zwembad-seizoen kan beginnen!


Fotoalbum

<< Een dagje duiken aan de Geffense plasSlotduik 30 oktober 2023 >>