Merou drie 2* Instructeurs en (bijna) twee drie* duikers rijker!

28 Okt 2013

We zijn heel trots op onze vier-verse-twee-sters instructeurs! (Silvio staat niet op de foto). Na veel studeren, theorie- en praktijkoefeningen en na een examen, gericht op Zoeken en bergen (Silvio en Cees) en Redden (Manfred en Theo) werden de glazen champagne gevuld.

En laten we vooral niet onze vers gebrevetteerde drie-ster duiker Jasper en " bijne-drie-ster"  Janet vergeten: zij waren per slot van rekening de "proefkonijntjes" van Theo, Cees, Manfred en Silvio.

Op drie zondagen vond de module Redden plaats. (De module Bergen was al eerder gegeven).

Janet en Jasper moesten deze laatste module afronden voor hun driesters die Theo en Manfred afnamen, op hun beurt werden zij gelijktijdig ge-examineerd voor hun 2* instructeursbrevet. (Snappen jullie het nog?)

Hoe dan ook: super om te zien hoe betrokken iedereen was. Voor allemaal was een rol weggelegd: stand-by duikers, slachtoffer, assistent van de trainers, duikleider(s), ondersteuners aan de kant etc. De eerste zondag was ronduit koud. Wind maar gelukkig geen regen. De tweede zondag was heerlijk. Lekker zonnetje, genieten aan de kant en onder water. Gisteren, zondag 27 oktober, was ronduit slecht. De wind zorgde ervoor dat de tent, die was meegenomen om een beetje beschut te kunnen praten, volledig kapot scheurde. Die-hards, die Merou-lui! De kwaliteit van oefeningen vorderde met de week. Prachtig om die progressie te zien. Van zowel Janet en Jasper, maar ook van Manfred en Theo. Silvio en Cees waren natuurlijk een paar weken terug al aan de beurt geweest. Gisterenmiddag kwam het verlossende woord: allemaal geslaagd. Omdat bijna alle duikers die zich ook op hadden gegeven voor de afsluitduik, dezelfde dag, besloten we ter plekke om die middag maar niet nog 'ns een duikje te wagen. Te koud, niet echt goed voor de gezondheid. Bij Strandclub Watergoed werd de tijd tussen examen en stamppotbuffet in Het Wapen Van Elst overbrugd. Geen straf, want hier werd champagne geschonken voor alle jubilarissen en konden we ons heerlijk opwarmen. 's Avonds was het genieten van erwtensoep, boerenkool en hutspot. Ik denk niet dat ik het mis heb als ik zeg dat veel Merou-leden rond een uurtje of negen behoorlijk gaar waren. Hoe zeg je dat? Moe maar voldaan........

 


Fotoalbum

<< Specialisatie zoeken , bergen en reddenIntroductie DVV 40+ >>