Zeelandweekend 2017: een verslag van Jacomien

24 Sep 2017

Zeelandweekend 2017 is helaas alweer voorbij! Je leeft er een jaar naartoe en voordat je het weet is het weer achter de rug.

Maar we kunnen alweer toeleven naar het Zeelandweekend 2018 en nog even terugdenken aan het weekend van 2017!

 

Het Zeelandweekend is een weekend vol met vaste elementen, zoals het visje op de vrijdagavond, met aansluitend de nachtduik.

Op zaterdag 2 duiken met tussendoor een lunch bij 't Koepeltje, in de avond de BBQ.

Op zondag na een heerlijk ontbijt een duikje maken en dan met elkaar lunchen en gezamenlijk opruimen en de terugreis aanvaarden.

 

De Stoofpolder in Bruinisse is het decor van dit jaarlijkse duikweekend van Merou.

Helaas begon het weekend met veel regen en voor sommigen met veel file, maar dat mag de pret niet drukken, want voor een beetje regen zijn wij duikers niet bang. In het water is het immers ook best nat!

Na een mooie nachtduik, wordt er nog een hapje en drankje gedaan en uiteindelijk duikt iedereen zijn stapelbedje in. De een iets eerder dan de ander!

 

De volgende ochtend is de tafel gedekt door de mensen die vroeg uit de veren zijn. Na een goed ontbijt met een heerlijk eitje is het weer tijd waarvoor we gekomen zijn, een duikje in het Zeelandse water. Op het moment dat we het water uitkomen begint de lucht te betrekken en begint het in de verte te onweren, dus we kleden ons snel om en gaat terug naar de Stoofpolder om daar te gaan lunchen.

Nu zult u denken... er wordt toch altijd gegeten bij 't Koepeltje... Jaja, dat klopt, alleen dit weekend niet vanwege het weer.

Na de heerlijke lunch in de Stoofpolder is het weer gunstig en kunnen we nog een 2de duik maken!

 

Na een heerlijke douche (die niet iedereen heeft ervaren) was het tijd voor de BBQ. Het zonnetje brak door, waardoor we toch nog lekker buiten hebben kunnen zitten.

Nu is een BBQ bij Merou vooral lekker kletsen en eten, want Frans zorgt ervoor dat het vlees heerlijk is gebakken en wij alleen hoeven te genieten! En dan het beroemde toetje, dit jaar gemaakt door Dave! Warme perziken met crème fraiche!

 

Na de BBQ gaat iedereen zijn eigen gangetje en komen de spelletjes op tafel! Rummikub kun je maar met 4 personen doen en dat is minder gezellig met zoveel leden, dus wordt besloten het spel "Ik hou van Holland" te gaan spelen! En ik kan je 1 ding verklappen... Merou-leden zijn fanatiek in spelletjes!

En dat is wel te begrijpen, want de eeuwige roem stond op het spel en daarbij de Ik hou van Holland koning(in) van de avond, want inhoudt dat je niets hoeft op te ruimen en dat er voor je wordt gezorgd door de verliezende teams. Dat is een prijs die je wel wil winnen!!!


Dus er werden woorden gespeld, liedjes gezongen, vragen beantwoord en vooral heel veel gelachen. En op deze plek wil ik de Ik hou van Holland koninginnen Brenda, Monique en Inge nogmaals van harte feliciteren met 

hun eeuwige roem. Nu maar afwachten of ze het aan durven om volgend jaar hun titel te verdedigen!

Ook deze avond wordt afgesloten met een duik in het stapelbed!

 

En dan breekt de laatste ochtend weer aan, na wederom een heerlijk ontbijt rijd

en we naar de duikstek en wordt voor de laatste maal dit weekend de set opgebouwd en het pak aangetrokken om het weekend af te sluiten met een duik!

Na de duik gaan we voor de laatste keer naar de Stoofpolder voor een gezamenlijke lunch en het opruimen van alle spullen. Vele handen maken licht werk en met elkaar is de Stoofpolder binnen no-time weer helemaal schoon en opgeruimd en is het gezellige weekend weer voorbij.

 

Iedereen bedankt voor dit gezellige weekend, want dat doen we met elkaar! En natuurlijk is een bedankje voor de organisatie ook op z'n plaats!

 

Na het lezen van dit verhaal wil je het Zeelandweekend op 7, 8 en 9 september 2018 toch niet missen...

Vraag vast vrij op je werk, zet de datum in je agenda en meld je aan op de site!

 

Klik op fotoalbum hieronder om de foto's te bekijken:

 

 


Fotoalbum

<< Zondagje Geffense plasEinde duikseizoen 2017 >>