Jarig...

12 Sep 2020

Het is september 2020. Voor Merou een bijzondere maand, want 60 jaar geleden werd deze prachtige vereniging opgericht. Om precies te zijn op 12 september 1960.
Dit weekend zouden we ons jubileum hebben gevierd... Helaas gooit Corona roet in het eten, dus echt tijd nemen om er bij stil te staan hebben we niet. Maar 10 tm 12 september 2021 gaan we wel samen naar Zeeland om op 12 september alsnog een leuke activiteitendag samen te hebben.Als bestuur willen we even aandacht voor 60 jaar Merou. Hoe was het ook al weer?

Jubileren pre-corona: Duikteam Merou vierde 10 jaar geleden haar jubileum bij Neeltje Jans.

In 1957 werd in Amsterdam de allereerste Nederlandse duikvereniging opgericht: Manta. Deze vereniging kreeg ook leden vanuit Arnhem, maar al snel wilden die leden een eigen vereniging. Dit werd Duikteam Merou. De eerste voorzitter was Bob Bakkenes. Van Bob (nu 87) mochten we deze week nog de felicitaties ontvangen, hoe bijzonder!
Met gepaste trots mogen we dus zeggen dat we een van de eerste duikverenigingen in Nederland zijn. Eind 1960 waren er 9 duikverenigingen, nu zijn het er ruim 250. De NOB was zelfs nog niet opgericht, dat gebeurde 'pas' op 10 oktober 1962.

Wat is er veel gebeurd, in die afgelopen 60 jaar! We begonnen te trainen in de zwembaden Klarenbeek en De Beuk. Vervolgens gingen we naar het prachtige zwembad in Papendal en inmiddels duiken we al weer jaren in De Grote Koppel. We hebben bijzondere duiken gemaakt: ijsduiken, de “luie-lange-afstandstocht” (van Gorssel naar Deventer), gedoken in Todi, maar ook hebben we deco-duiken gemaakt in de deco-tank van het AMC waarbij we uitleg kregen over de werking daarvan.

Vergeet ook de vele buitenlandse clubreizen niet. In Spanje (de eerste werd in 1961 georganiseerd!), Frankrijk, Egypte, Malta, Madeira en ver buiten Europa.
Maar ook in de Nederlandse wateren zijn we te vinden. Regelmatig horen we dat we een van de weinige verenigingen zijn die de organisatie van de buitenduiken hoog houden. Op zondagochtend en, in de zomer, op de woensdagavonden. De ene keer wat beter bezocht dan de andere keer, maar doorgaan zal ie!
Lieve duikvrienden, ook jullie van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Dat er nog maar heel veel mooie jaren bij mogen komen!

Bestuur Duikteam Merou Arnhem

Meer nostalgie: lees verder in ons jubileumboek ter gelegenheid van 50 jaar Merou!

<< Dagje bootduiken VinkeveenPinksterduik >>