Ongevallen simulatie 2022

09 Okt 2022

Vandaag – 9 oktober 2022 – was het zo ver voor 3 duikers in spe voor de 3* en 3 duikers in spe voor de 2* opleiding binnen onze vereniging Merou. De ongevallen simulatie van 2022. Elk jaar proberen we er weer een leuke en leervolle dag van te maken voor alle deelnemers en ook voor 2022 is dit weer goed gelukt. Het mee zittende weer deed hier ook z’n best voor! 😊.

 

 
 

De dag begon voor instructeur Nico en Robbin om de zoekgeraakte buddy te plaatsen in het water, lees de pop van hout, wat oud neopreen en een hoop lood (ongeveer 12 kilo…) om vervolgens voor de deelnemers na hun briefing te horen te krijgen dat er iemand onder water zoekgeraakt is en daarna met 2 groepjes aan de slag te gaan met zoekpatronen. Het ene groepje had vrij snel geluk door het rode kenmerk op de pop en hebben de pop mee naar boven genomen. De andere groep ging opvolgend door met de kram oefening om ook die weer eens extra te oefenen.

Na een korte maar krachtige evaluatie is daarna met blok 2 en 3 aan de slag gegaan. Beide oefeningen waarbij een buddy naar boven gehaald is met “iets” (niet meer voelende benen en een longembolie – uiteraard gespeeld…) waar zijn reddende buddy op moest reageren.

Naast de buddy’s in het water was het ook de beurt aan de 3* (in opleiding zijnde) duikers om hun hulpverlenende skills en acties weer in te zetten.

 

Voor iedereen was het een zeer leerzame dag en het blijft een goede herhaling voor de nieuwe duikers maar ook voor de reeds geoefende duiker binnen onze vereniging. Sluit je ook de volgende keer aan?

 


Fotoalbum

<< Lustrumfeest: Krokodillen in ZeelandDagje dive 4 life >>