Maak kennis met Duikteam Merou

Wie kent niet de prachtige films van Jacques Yves Cousteau met beelden van de fantastische dierenwereld onder water? Koralen, vissen, anemonen glijden aan je ogen voorbij. Veel mensen denken dat zij dat nooit zelf kunnen beleven. Niets is echter minder waar. Met uitzondering van een kleine groep mensen die op medische gronden niet mogen sportduiken, kan iedereen dit meebeleven, ook in Nederland.

Als je in een gezellige sfeer sportduiken wilt leren en beoefenen, kun je je aansluiten bij één van de vele verenigingen die deel uitmaken van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Bijvoorbeeld bij Duikteam Merou in Arnhem. We zijn één van de oudste duikverenigingen in Nederland en medeoprichter van de NOB. Bij Merou komt gezelligheid op de eerste- en prestatie op de tweede plaats. Ook mensen met duikervaring of brevetten van een andere NOB vereniging of school (bijvoorbeeld PADI, DAN, SSI) zijn van harte welkom.

Hebben we je interesse gewekt? Duik dan beslist de website in voor nog meer informatie!

Historie van Duikteam Merou Arnhem

In Amsterdam werd de eerste Nederlandse duikvereniging opgericht. In 1957 kwam er een tweede Amsterdamse club bij met de naam "Manta". Deze club groeide snel en kreeg ook een afdeling in Arnhem. Nadat het ledental van deze afdeling groeide besloot in 1960 een groepje van ongeveer 20 mensen uit de omgeving van Arnhem de Arnhemse afdeling van Manta op te heffen en een eigen vereniging op te richten. Op 12 september 1960 werd Duikteam Merou als zelfstandige vereniging een feit. In 1962 waren er in Nederland negen van deze zelfstandige verenigingen. Al snel werd duidelijk dat het goed was samen afspraken te maken over eisen m.b.t. opleidingen, gegevens uit te wisselen over nieuwe apparatuur en nieuwe ontwikkelingen, enz. Dit was de aanleiding om op 10 oktober 1962 de Nederlandse Onderwatersport Bond op te richten.

In de jaren '60 trainde Merou in de Arnhemse zwembaden "Klarenbeek" en "De Beuk". Eind jaren '70 huurde Merou het twee maal zo grote zwembad van Papendal een uur in de week. Sinds enkele jaren trainen we nu in het zwembad De Grote Koppel in Arnhem.

Merou is een vereniging met ca. 75 leden en kent weinig verloop. Iedereen kent elkaar en we hebben allemaal hetzelfde doel: veilig duiken, met daar omheen gezelligheid en activiteiten, zowel in zomer als winter. De leeftijd van de leden varieert van 16 jaar tot over de 70. Als je een informele en gezellige vereniging zoekt waar veel mag en weinig moet en niet de competitie maar het samen duiken voorop stelt, is Merou jouw duikvereniging.