Duiken, wat kost dat?

Materiaal

Om te kunnen duiken heb je een duikuitrusting nodig. Deze uitrusting moet je zelf aanschaffen. Tijdens je 1-sters opleiding is het mogelijk om gebruik te maken van materiaal van de vereniging. Wanneer je met de 1-ster opleiding begint moet je in ieder geval zelf beschikken over:

Kosten ca. € 100,- tot € 150,-. Ben je brildrager of heb je lenzen, dan kan je een duikbril met geslepen glazen kopen. Reken dan op € 150,- tot € 200,- extra.

Bij aanvang van de buitenwateropleiding (meestal eind maart/begin april) moet je tenminste beschikken over:

Neem ruim de tijd om deze spullen bij elkaar te zoeken. Vooral voor het duikpak zal je vaak meerdere winkels moeten bezoeken voordat je iets gevonden hebt. Soms moet daarna het pak nog precies "pas" gemaakt worden wat ook enkele weken kan duren. De persluchtset kun je voorlopig van de vereniging lenen. Na beëindiging van de 1-ster opleiding moet je over een volledige persluchtuitrusting beschikken, zodat het geleende materiaal weer beschikbaar is voor de volgende cursist. Als je alles nieuw aanschaft moet je uiteindelijk voor een volledige uitrusting rekenen op een bedrag van ongeveer € 2000,- - € 3000,-.

Tijdens de theorielessen wordt voldoende aandacht aan de keuze van de materialen besteed. Je kunt binnen de vereniging ook altijd adviezen krijgen over materialen en leveranciers of mensen bereid vinden mee te gaan als je werkelijk spullen gaat aanschaffen.

Voor het vullen van de persluchtflessen is een compressor nodig. Bij de duiksportzaken in en rond Arnhem zijn voldoende mogelijkheden voor het vullen van de persluchtflessen. De materiaalcommissaris kan je hier alles over vertellen.

Kosten

Omdat Merou een vereniging is zijn we er niet op uit winst te maken. Dat betekent dat we contributie vragen, inschrijfgeld hanteren en er zijn bijkomende kosten voor het aanvragen van brevetten en het ondergaan van een medische keuring. De kosten op een rij:

Inschrijfgeld € 50,-
1* opleiding (inclusief logboek en materiaalhuur) € 150,-
Lidmaatschap (per jaar, per kwartaal te incasseren) € 155,-
Medische screening € 20,-
Opleiding (per brevet, 2* en hoger) € 35,- **
Basisuitrusting (bril, snorkel, vinnen, lood) € 150,- **
Duikuitrusting (zie boven) € 2000,- - € 3000,- **

**: prijs indicatief